Voorstellen

Een grote passie voor dieren en de natuur, dat is altijd kenmerkend voor me geweest. Daarbij voel ik me ongeremd, rustig en fijn. Ondertussen ben al jaren werkzaam in het onderwijs, waarin ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs de overstap maakte naar het MBO onderwijs. Het begeleiden van mensen in ontwikkeling, zowel in groepen als individueel, heeft me altijd getrokken. Ik vind het prachtig om een bijdrage te leveren aan een ontwikkelingsproces waarbij de ander het beste uit zichzelf naar bovenhaalt. Inmiddels train en coach ik al jaren mensen in en buiten het onderwijs. Coaching deed ik tot een aantal jaar geleden in een kantoorruimte. De coaching was wel efficiënt, oplossingsgericht en positief, maar het kostte vaak veel energie om tot gevoel en essentie te komen. De behoefte aan rust en ruimte tijdens coaching maakte dat ik coachees meenam naar buiten. Wandelen en het gebruiken van paarden bleken een positief effect te hebben. Ik zag hoe een gevoel van flow ontstond. Een krachtige stroom van energie tussen mens en paard en/of natuur. Dit is voor mij een manier van coaching dat puur voelt. Dit is de manier om mijn passie aan mijn werk te verbinden.

De paarden:

Tom is ontzettend sociaal en uit op verbinding met de ander. In verbinding wil hij veel met de ander doen. Uit verbinding, bij incongruentie, toont hij ongeduld en weerstand. Ook maakt hij spanningsvelden bij deelnemers kenbaar. Duidelijk, maar op een veilige manier. Daarmee is hij confronterend, maar gelijk ook steunend. Hij wacht geduldig totdat de verbinding tussen hem en de ander herstelt wordt. Hij kan op prachtige wijze ook troost bieden.

Molly is open, ontwapend en sociaal en gericht op samenwerking. Ze spiegelt gedrag heel duidelijk, waardoor de deelnemers zich kunnen identificeren. Hierdoor worden ook onderdrukte gevoelens zichtbaar. Ze zoekt fysiek de nabijheid en biedt daarmee steun, troost en ontspanning. Tijdens oefeningen laat ze het effect van gedragsveranderingen van de deelnemer gelijk merken.

Bobby zoekt veel verbinding en aandacht. Hij reageert sterk op effectief leiderschap/assertiviteit. Dat doet hij stellig, maar altijd zacht en vriendelijk. Hij is speels en in voor spelletjes. Bobby lijkt onbevreesd en laat zonder remming precies zien wat er gaande is

Amy toont haar betrokkenheid in eerst instantie op afstand. Het lijkt of ze bedachtzaam en voorzichtig mensen aftast. Ze trekt toe naar mensen met deze zelfde kwaliteiten. Ze spiegelt heel duidelijk de gemoedstoestand van de ander. In verbinding geniet ze zichtbaar van het samenspel.

<span>%d</span> bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close