Voorstellen

Ik ben Marieke Jongbloed, uit Dalfsen met grote passie voor dieren en de natuur. In mijn werk train en coach ik al jaren leraren in opleiding en leraren die een ontwikkelvraag hebben. Coaching deed ik tot een aantal jaar geleden in een kantoor. De coaching was wel efficiënt, oplossingsgericht en positief, maar het koste vaak veel energie om tot gevoel en essentie te komen. De behoefte aan rust en ruimte tijdens coaching maakte dat ik coachees meenam naar buiten. Wandelen en gebruik van paarden bleken een positief effect te hebben. Ik zag hoe een gevoel van flow onderstond. Een krachtige  stroom van energie tussen mens en paard. Dit was voor mij een manier van coaching dat puur voelde. Daarop volgde de stap naar de opleiding tot coach met paard als spiegel. Sindsdien heb ik helemaal mijn passie in het coachen met paarden gevonden.

De paarden:

Tom is ontzettend sociaal en uit op verbinding met de ander. In verbinding wil hij veel met de ander doen. Uit verbinding, bij incongruentie, toont hij ongeduld en weerstand. Ook maakt hij spanningsvelden bij deelnemers kenbaar. Duidelijk, maar op een veilige manier. Daarmee is hij confronterend, maar gelijk ook steunend. Hij wacht geduldig totdat de verbinding tussen hem en de ander herstelt wordt. Hij kan op prachtige wijze ook troost bieden.

Molly is open, ontwapend en sociaal en gericht op samenwerking. Ze spiegelt gedrag heel duidelijk, waardoor de deelnemers zich kunnen identificeren. Hierdoor worden ook onderdrukte gevoelens zichtbaar. Ze zoekt fysiek de nabijheid en biedt daarmee steun, troost en ontspanning. Tijdens oefeningen laat ze het effect van gedragsveranderingen van de deelnemer gelijk merken.

Mini zoekt veel verbinding en aandacht. Hij reageert sterk op effectief leiderschap/assertiviteit. Dat doet hij stellig, maar altijd zacht en vriendelijk. Hij is speels en in voor spelletjes. Mini lijkt onbevreesd en laat zonder remming precies zien wat er gaande is

Amy toont haar betrokkenheid in eerst instantie op afstand. Het lijkt of ze bedachtzaam en voorzichtig mensen aftast. Ze trekt toe naar mensen met deze zelfde kwaliteiten. Ze spiegelt heel duidelijk de gemoedstoestand van de ander. In verbinding geniet ze zichtbaar van het samenspel.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close